Deixa'ns la teva consulta i contactarem amb tu al més aviat possible.

Featured
Jan

07

La separació i el divorci de mutu acord

Ja ho diuen: després d'un període de vacances augmenta el nombre de divorcis i separacions. Ho diuen les estadístiques, i si bé el mes de setembre és el que concentra la punta més alta de les separacions, el mes de gener el segueix de prop. Moltes parelles esperen passar el Nadal sense remoure les aigües per després començar amb els tràmits de la separació. Any nou, vida nova.

Si has arribat a aquest punt i tens clar que el teu matrimoni no té futur però no saps com donar les primeres passes cap a la separació, et donem les claus per a enfocar-lo. Hi ha dues formes molt diferents de fer front a una situació d'aquest tipus, aleshores, com separar-se i/o divorciar-se? Amb parelles que no són capaces de deixar a un costat les seves diferències no queda més remei que anar al divorci contenciós, però per aquells que busquen una manera més senzilla i menys traumàtica de trencar la relació, l'opció més adequada és el divorci o separació de mutu acord o divorci exprés. 

Com es fa?

La llei estableix que en els procediments de divorci de mutu acord les parts podran tenir cada una d'elles el seu advocat i procurador o compartir un mateix advocat i procurador, el que fa que el procés sigui més econòmic. Davant d'una situació d'aquest tipus és important que els afectats estiguin disposats a negociar. L'advocat redactarà un conveni regulador en el qual es reflectiran els acords que s'hagin pactat.

Una vegada el document estigui redactat, ha d'estar firmat per les dues parts. A continuació, el procurador presentarà als jutjats la demanda de divorci acompanyada del conveni perquè el jutge l'aprovi. Si hi ha menors d'edat, el conveni serà revisat també pel Ministeri Fiscal per verificar que estiguin protegits els seus drets.

El conveni no és per sempre, les mesures acordades poden modificar-se quan hi hagi un canvi substancial en les circumstàncies que justifiqui canvis en les mesures que es van adoptar inicialment. En aquests casos, hi haurà que tornar a passar de nou per un procés de negociació i presentar la nova proposta davant el jutge perquè valori si deu aprovar-la.

En qualsevol cas, sempre recomanem un divorci amistós, val la pena arribar a un acord, ho agrairà la vostra salut mental i la vostra economia. En el cas que no sigui possible, els nostres advocats també podran assessorar-vos sobre el divorci contenció. Contacta amb nosaltres aquí.